brigittevisser.reismee.nl

Cuba, dag 13

Dag 13

Vandaag laten we mooi Baracoa weer achter ons. Het is de uiterste uithoek van Cuba, maar tot nu toe vond ik dit het mooiste plaatsje. Hoewel mooi misschien ook niet het goede woord is, want ook hier zijn de meeste 'huizen' toe aan een verfje. Maar de natuur is zo overweldigend mooi hier en de mensen zo vriendelijk dat je er eigenlijk wilt blijven. Maar onze reis gaat verder, of eigenlijk eerst een heel stuk terug. We moeten de Farola weer nemen, de mooie weg de bergpas over. Dezelfde weg terug dus. Als we in de bergen zijn vraagt onze chauffeur aan Jose of hij hem wil filmen tijdens het rijden, want hij wil aan zijn familie laten zien hoe de bergen eruit zien. Dit is duidelijk zijn eerste reis als chauffeur....
Vlak voor Guantanamo Bay stoppen we bij een strandje en nemen we een paar uur de tijd om te zwemmen in Caribische Zee. Heerlijk!!! De zee is hier minder warm dan eerder bij Caya Levoso en de golven zijn krachtig. Echt lekker verfrissend om even te zwemmen. De temperatuur is iedere dag boven de 30gr en zelfs 's avonds koelt het niet verder af dan tot 24gr. Tel daarbij een hoge luchtvochtigheid op en dan begrijp je hoe we zweten af en toe. Het strand is hier niet zo parelwit, maar bestaat uit klein grijs grind. Met slippers aan gaat het prima. We hebben met zijn allen onder (of naast) zo'n grote parasol van palmbladeren gelegen en vooral ook heerlijk gezwommen.
Daarna ging het weer verder in de bus en een kleine 4 uur later zijn we aangekomen in ons hotel in Santiago de Cuba. Weer een mooi hotel waar we 2 nachten blijven. Morgen gaan we de stad verkennen, straks eerst lekker eten en Mojito's drinken.

Reacties

Reacties

Jan

Gewoon een rustige dag met de nodige "verfrissingen". Prima toch??

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Tiara Tours