brigittevisser.reismee.nl

San Francisco

Vergeten de wekker te zetten, geen probleem normaal gesproken, omdat ik iedere morgen om half 6 wakker ben. Maar deze ochtend nu net niet, ik schrikom 6.45 uurwakker! De koffer moetom 7 uurklaar staan, oeps dat is haasten.

Maar ik red het, een heel snelle douche, koffer weer vullen en klaar. Daarna rustig een ontbijtje en om 8 uur weer in de bus.

Vandaag rijden we 138 km naar San Fransisco. The City by the Bay.

In de jaren rond 1840 kwamen de goudzoekers deze kant op. Sommigen over zee, maar veel over land vanuit New York. Veel plaatsjes hier zijn door deze avonturiers gesticht en heten dan bijvoorbeeld Dublin. Grappige verwijzing naar hun geboortegrond.

We rijden voor San Fransisco de mist in, dat is hier iedere dag aan de orde. Door de warmte in het binnenland, trekt de koude zeelucht daarheen en dat zorgt voor de mist. We hopen dat het als we in de stad aankomen weer optrekt. We willen de Golden Gatebridge natuurlijk wel zien liggen.

We rijden langs Berkeley, de ‘wijk’ waar de universiteit is. Dit is ook bekend van de studentenprotesten, bijvoorbeeld voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de Vietnamoorlog.

De volgende ‘wijk’ is Oakland, dat is het industriegebied en hier is een megagrote containerhaven. Hier zijn nog veel problemen met streetgangs, de straatbendes.
Ik zet wijk steeds tussen aanhalingstekens, omdat het deel is van de metropool San Fransisco, maar eigenlijk steden op zichzelf zijn.

We komen de stad binnen via de Oakland Bay Bridge, een immense hangbrug. Op de bovenverdieping rijd je de stad in, op de onderverdieping ga je de stad uit. Ik zie Alcatraz al liggen, mijn doel voor morgen.

We komen al om 9.45 uur aan in het hotel en na een korte stop beginnen we aan een stadsrondrit. We zien alle bekende plekken in de stad, van het stadhuis, naar Twin Peaks (maar daar zitten we volledig in de mist, dus we zien niets van het mooie uitzicht), naar Golden Gate park, naar de Golden Gate Bridge (ook die ligt half in de mist), naar Fishermans Warf. Daar eindigt de tour en wandel ik lekker een tijdje rond. De bus brengt ons later weer terug naar het hotel om daar in te checken.

We zien hier bijzondere taxi’s, de Weymo, dat is een taxi zonder chauffeur. Met een app roep je die op en de zelfrijdende auto pikt je op en brengt je naar je bestemming.

We hebben het koud hier, vrijwel iedereen in de bus heeft inmiddels een sweater gekocht. En vanavond voor de avondtour doe ik maar mijn warmste lange broek aan.
En ik koop gewoon een vest, nog bovenop mijn sweater die ik al in Vegas had gekocht. Het is echt koud en winderig hier.

In de avondtour gaan we met de cable-car, dat mooie houten trammetje dat over de steile heuvels wordt getrokken door een kabel in de grond. We lopen door Chinatown en gaan weer naar Fishermans Warf om te eten. Daarna bezoeken we ook nog Treasure Island voor een mooi uitzicht op de lichtjes van de stad. Leuke tour door de stad weer. En nu naar bed, morgen nog een dan San Fran

Angela

Mooie stad san fransisco. Ga je ook nog naar Lombard street, de weg in de stad met 8 haarspeldbochten?
Geniet ervan!

Gerry

San Francisco. No flowers in your hair??

Thea

Bijzondere stad. Morgen heb je een bijzonder mooi uitziet vanaf Alcatraz. Op mij heeft het eiland en haar gevangenis grote indruk gemaakt. Ook het lucht plein met de trappen. Doe je de groeten (😇 aan Nicolas Gage en Sean Connery).

Thea

Oeps vergeet ik Al capone👍🏻

Jos

Nog ontsnapte gevangen gezien vanuit Alcatraz?

Tiara Tours