brigittevisser.reismee.nl

On the road again

Vandaag begint weer een reis en op veler verzoek schrijf ik weer mijn dagboek. Vanmorgen begon mijn dag met een berichtje van 9292 dat de bus die ik wilde nemen naar Amersfoort centraal is uitgevallen. Meteen in de reisstress, want dan moet het plan anders. Maar ik kan dat, dus lopen naar Amersfoort Schothorst en daar in de trein naar Utrecht. In Utrecht overstappen op de trein naar Rotterdam en daar overstappen op de trein naar Brussel-zuid. Uiteindelijk ben ik daar natuurlijk weer veel te vroeg voor de Eurostar naar Londen. Dat betekent wachten. Na een koffie en een broodje neem ik een bankje in de vertrekhal van de internationale treinen. Inmiddels ben ik al bijna ‘thuis’ op dit station, ik ben hier al zo vaak overgestapt. Naast me is een echtpaar in een onverstaanbare Afrikaanse taal (denk ik) aan het discussieren/ruzie aan het maken. Hun babietje bemoeit zich ermee en pas als die de fles krijgt worden papa en mama even stil. Ik ga toch maar even ergens anders zitten, deze sfeer is niet echt relaxed, zij zijn niet in de vakantiemodus geloof ik. Maar het blijft toch leuk om op een knooppunt van reizigers te zitten en om je heen te kijken. Ik bedenk bij iedereen die voorbij komt hele verhalen.

Om 12.56 gaat mijn trein en ik zit heerlijk in mijn 1e klas stoel, speciaal voor mij gereserveerd door de Treinreiswinkel, aan een tafeltje en een eenpersoons plek, heerlijk. Ook hier is het leuk mensen kijken, er zijn allerlei nationaliteiten aan boord. Naast me zit een Duits gezin, er wordt veel Engels gesproken, maar ook Frans en Nederlands.

Deze vakantie wordt anders dan de vorige 2 jaren, toen was het steeds boven de 40 graden en moest ik aan de siesta’s en de airco’s. Nu varieert de weersvoorspelling van 18 naar 25 graden en van zon naar regen. Dus in mijn koffer zitten mijn badpak, zonnebril en korte broeken, maar ook mijn regenjas en een paraplu. We gaan het zien, wandelen kan ik toch wel.

Als ik in London aankom ga ik op zoek naar hotel The Californian, grappig want dit zit in het straatje naast het hotel dat ik met kerst had. De kamer is ook ongeveer zo groot….er staat een bed. En dat is het. Het toilet en douche zitten ineen, dat wordt lekker nat allemaal denk ik. Maar goed ik kan slapen en daar draait het in een hotel om toch?

Nadat ik de kamer heb geinspecteerd houd ik de wandelschoenen aan en ga ik op pad. Eerst mijn Oystercard opladen, dan kan ik weer met bus en metro door de stad. Maar daarna ga ik lekker lopen. Ik ontdek een leuk pad langs Regents Canal, waar vroeger de paarden de trekschuiten vooruit trokken. Ik loop het pad van het St. Pancras lock tot aan het Camden Lock. Er liggen en varen van die prachtige longboats. Als ze door de sluizen moeten duurt dat een eeuwigheid, want het hoogteverschil in het water is groot. Bij Hamley Wharf neem ik even een pauze met een lekker biertje. Leuke plekjes zijn hier allemaal, zo langs het water doet het een beetje festivalachtig aan, veel mensen zitten dan ook even in de lekkere strandstoelen of op de kade. Na het biertje slenter ik ook even over Camden Market, dat is wel enorm toeristisch geworden zeg! Poeh wat een drukte.

Na deze toeristische rondgang ga ik weer verder langs het Regents Canal, tot aan Regents Park, daar sla ik af en loop ik het immense prachtige park in. Wat een weelde zo midden in de stad. Hier zit ook London Zoo en er is een prachtige rozentuin en Japanse Tuin. Ik geniet volop.

Maar uiteindelijk breekt de reisdag me natuurlijk toch op en gaat het lampje langzaam uit. Op mijn gemakkie wandel ik daarom terug naar mijn hotel. Ietsje verder dan ik dacht, hahaha, maar ik ben er weer. Onderweg bij de Tesco een salade en fruit gekocht, dus ik ga lekker chillen in mijn hotelkamer.

Morgen weer een dag

Tineke

Zo Brigitte dat begon dus lekker. Maar jij kan dat inderdaad. Geniet nu maar lekker van je reis. Eerst even bijkomen van het wandelen door die prachtige stad.
Groetjes

Loes

Nou jij weet alle uurtjes weer goed te benutten. We wensen je een hele fijne vakantie. Wij lezen weer mee.
Groetjes Paul en Loes

Wilma

Geniet van je vakantie Brigitte
En ik ga genieten van je reisdagboek
Wilma sanders

Marjon

Leuk dat ik weer met je mee kan reizen. Fijne vakantie, groetjes van Arno en Marjon uit Denemarken

Gerry

Hoi Brigitte, al weer genoten van je eerste uitgebreide verhaal. Ga je weer volgen.

Ingrid

Heel fijne vakantie gewenst en dankjewel dat ik weer mee mag genieten💚

Carla smeels.

Leuk om weer mee te beleven jou vakantiereis.geniet ervan.gr jos en carla.

Berry

Hé kanjer. Prachtig beeldende verhalen heb je geschreven. Leuk om te lezen. Ik hoop voor jou dat het droog blijft met al dat wandelen. Blijf lekker schrijven maar bovenal genieten. Kus, je vriendje.

Edwin

Mind the gap & keep calm and carry on!

Lia visser

Aa heerlijk! Als jij op vakantie gaat vind ik het heel leuk om je verhalen te lezen, net een boek
Ik zie dat je einddoel Liverpool is: de Beatles week?
Is erg leuk kan ik je vertellen, hoewel het misschien wel een beetje toeristisch is, igg geniet van je vakantie!

Brigitte Visser

Ha Lia, leuk je hier weer te zien. Ik ga wel naar Liverpool, maar als de beatlesweek is ben ik allang weer thuis. Ik ga natuurlijk wel een tour langs alle highlights doen

Thea Roks

Fijne reis Brigitte. Ik ga weer meegenieten!!!

Tiara Tours