Blah
Het ongerief van gisteren was de voorbode van nog meer lichamelijk ongemak: lekker hoor ziek worden tijdens je vakantie. Gisteren lag ik te ‘riebelen’ van de koorts en vandaag ben ik MOE met hoofdletters. Maar ik wil niet alleen maar in mijn hotelbed blijven liggen, dus ik doe vandaag een parttime vakantiedag. Die brengt me naar Snaefel Mountain, daar kom ik met de Elektric Railway en de Elektric Tram naar boven. Snaefel is de enige berg op het eiland en vanaf hier, op 621 meter hoogte, kun je 7 koninkrijken zien, namelijk: Isle of Man, Engeland, Schotland, Ierland, Wales, de hemel en het koninkrijk van Neptunus (de zee). Het is prachtig, de weg naar boven al, ik zie watervallen, mooie heidevelden en glooiende heuvels om me heen. We passeren ‘the Bungalow’ een kennelijk belangrijk punt bij de TT van Man. Het parcours ligt ook in de heuvellandschap.
In Laxey, waar ik van de Railway overstap op de Tram kom ik in een kudde Amerikanen terecht. Zij blijken van het cruiseschip te komen dat ik vanmorgen zag liggen in de baai voor mijn hotel. Ze hebben 1 dag op Man en moeten om 16 uur terugzijn aan boord. Ze kiezen ervoor om Snaefel te bezoeken op deze ene dag. Maar bij het vervoer hier moet je de tijd hebben, de trams en treinen rijden eens per half uur en als er een groepsreis is heeft die voorrang. En precies dat laatste gebeurt als we in Laxey in de que staan te wachten. Wat dus betekent dat we nog een half uur moeten wachten, hahaha. Amerikanen zijn luidruchtig he, maar als dit gebeurt breekt de hel los. Ik geniet bij het zien van al dit rumoer en denk alleen maar: keep calm.
Maar goed uiteindelijk komen we toch in de tram en gaan we naar boven. Er zit een aardig, niet zo luidruchtig, Amerikaans echtpaar naast me. En van hen hoor ik dus hun tijdslimiet. Wat een gestress zo’n cruise. Ze zouden maandag Liverpool aandoen, maar dat ging niet door vanwege de storm. In ieder geval hebben we gesprekstof genoeg en als ik boven op de top zit te genieten van het moois om me heen, komt de vrouw naar me toe en vraagt of ze een foto van me moet maken. Hoe leuk is dat?
Ik had me voorgenomen om naar beneden te wandelen, maar dat doe ik in deze conditie toch maar niet, dus pak ik de tram en trein weer terug naar beneden. En daarna loop ik de boulevard terug af naar het hotel, genoeg voor vandaag.
Oei Brigitte dat is niet fijn. Hopen dat morgen weer een betere dag wordt en dat de energie terugkomt.😘
Hoi Brigitte
Wat een ellende, hoop dat je gauw weer opknapt en weer voor 100% kan gaan genieten
Taken care for yourself
Hopelijk ben je snel weer fit …
Take care
Dat is naar voor je, maar gelukkig weet je er weer iets van te maken, en weer een mooie ervaring op te doen. Sterkte en take care!
Oei Brigitte ziek worden is nooit fijn maar tijdens de vakantie is het extra balen
Hopen op een snel herstel