brigittevisser.reismee.nl

Beatles en LFC

Vannacht maar liefst 9 uur aan een stuk geslapen, dat doet een mens goed. En vandaag is The Beatles Story mijn eerste stop, een museum waarin veel verhalen verteld worden door de zus van John, door Paul himself en door allerlei andere ooggetuigen. Superleuk opgezet en heel informatief. Zo wist ik niet dat zij maar iets minder dan 8 jaar The Beatles vormden! En dan zoveel hits scoren, hoe kan dat? Ook hier het verhaal dat dit vooral komt door hun songteksten en door een heel goede manager die veel voor hen regelde en de marketing goed op poten had.

Kortom ik geniet weer. En na deze attractie stap ik opnieuw in de hop-on-hop-of voor een ritje naar de Katholieke Kathedraal. En deze was echt wel de moeite waard. Hij heeft hier de bijnaam ‘Paddy’s Wigwam’, dat komt doordat de katholieke gemeenschap hier vooral bestaat uit Ieren en die noemen ze Paddy’s. De vorm van de kerk vormt de rest van de bijnaam, want die lijkt echt op een wigwam. Ook binnen heb je het gevoel in een enorme ronde tent te staan maar dan wel met glas-in-lood ramen. Er is een prachtige kruisweg, de staties zijn ieder voor zich prachtige kunstwerken. Heel bijzonder om hier een poosje rond te lopen en te zitten mijmeren.

Als ik weer buiten sta wil ik me op een bankje even orienteren waar ik ben, maar ineens zit ik midden in een Palestina demonstratie. Ik moet meteen denken aan de tekst van John Lennon’s Imagine, hoe treffend is die nu nog steeds. Ik pak maar wel even een bankje een stukje verderop.
En daar besluit ik terug te lopen naar het hotel, straks is de wedstrijd om de Community Shield en Liverpool FC is een van de partijen, dat wil ik natuurlijk in een pub gaan meemaken. Helaas zendt de pub onder mijn hotel de wedstrijd niet uit dus ik moet de stad weer in. Net op tijd vind ik een cafe waar de grote schermen aanstaan en waar de hele pub behangen is met LFC vlaggen en zo. Er zijn niet veel mensen met een voetbalshirtje aan, maar ze zij wel allemaal fan van de goede club. De vrouwen die meezijn (er zijn hele gezinnen) zijn in het rood gekleed. Hoezo voetbalgekte. Helaas loopt het niet goed af voor Liverpool, de penalties na gelijkspel doen hen de das om, jammer.

Tot besluit van deze dag ga ik in het restaurant van het hotel aan de ‘sunday roast’. Een Engelse traditie die veel mensen samenbrengt op zondag, zeg maar: met zijn allen eten bij oma op zondagmiddag. Er hoort traditioneel veel vlees op je bord te liggen naast de groente, waaronder mashed potatoe (aardappelpuree). Ik kies toch maar liever voor de vegetarische variant. De enorme porties die ik voorbij zie komen jagen me een beetje angst aan. Ik krijg een goeie risotto en daarbij lekkere groente en dan ook nog een berg aardappels. Veel te veel, maar wel lekker. Prima einde van weer een goede dag.

Angela en martin

Top dat je je weer wat beter voelt, nog ff lekker genieten!

Thea

Weer volop genieten!

Gerry

Fijn dat het weer een stuk beter met je gaat. Jammer van FC Liverpool. Ik denk ook wel dat het dit seizoen een stuk moeilijker gaat worden voor Slot en zijn mannen.

Jan

Wat een genot om te lezen dat je je weer beter voelt en de reis kan voortzetten zoals die gepland had. Geniet er dan met volle teuge van.🙋

Lia

Mooie reis dag weer Brigitte, en fijn dat het weer beter gaat met. Ziek zijn op vakantie is niet leuk en zonde ook, want tenslotte wil je alles uit je reis halen wat er is.
Rustig aan dus!
Op naar morgen