Arromanches-les-Bains 2
Dag 41. Arromanches 2
Het is een indrukwekkend stuk geschiedenis, ik snap wel dat je er huilerig van wordt. Ik heb mij er de de laatste jaren voor afgesloten. Mijn vader die in het verzet zat vertelde er veel over, aan de kant van mijn joodse schoonfamilie kwamen veel nare dingen boven tafel.
Flink huilen is w.s. meer helend dan je ervoor afsluiten.
Ik vond het wel een mooie uitspraak wat iemand hier zei bij de reacties “ook genieten anders is het voor niets geweest”
Iets heel anders: is het ‘s nachts koud? Ik heb mijn dikkere dekbed al gepakt, maar ik ben de laatste jaren een koukleum. Dus toen ik dat deed dacht ik aan jou en vroeg mij of het koud was in de tent.
Ik liep wat achter met lezen, maar nu ben ik weer bij. Wat leuk om te lezen allemaal maar vooral ook wat interessant!
geweldig he! toevallig was ik vorige week voor de 1e keer naar Soldaat van Oranje, nu is dat natuurlijk niet te vergelijken maar met een beetje fantasie kom je een heel eind.
Lukt het nog wel om een open camping te vinden? Uiteindelijk zijn de vakanties voorbij en ik herinner me dat de Fransen dan niet zoveel meer voor je doen en veel afsluiten, zoals het sanitair
☀ ? ? ?
Zon, zee, geschiedenis.
In mijn optiek een prachtige combinatie.
Fijn dat je nog geëmotioneerd kunt raken van die ellende die daar bij de bevrijding heeft plaatsgevonden. Ben ervan overtuigd dat je niet de enige bent en zult zijn. Die hele kuststreek geeft een indrukwekkend beeld van die operatie.
Probeer ook te genieten van die omgeving maar dat zal je wel lukken. Succes verder met je tocht zonder doelen????