brigittevisser.reismee.nl

Thuis

Na de zware controle op de heenreis zijn we voorbereid en ruim op tijd op het vliegveld. Maar de checks hier bij vertrek zijn van een ander niveau hoor, haha binnen een kwartier ben ik door de bagage drop-off, de douane en security check, dus hebben we veel tijd op het vliegveld. Nou ja, dan maar even wat rondneuzen en koffie drinken en shoppen, ook lekker.

Ons vliegtuig vliegt recht over Las Vegas en ik zie ook andere bekende plekken onder me, eerst die immense stad Los Angeles en zo gaan we ook over Kenab, daar hebben we boodschappen gedaan onderweg. Ook de woestijnen zie ik terug. Helaas komen daarna de wolken weer onder ons en wordt het zicht minder.

In het vliegtuig heb ik ruim tijd om eens terug te denken over deze reis, wat was het mooi en interessant. Het was vaak warm, maar soms ook goed koud, afhankelijk van de hoogte waar we waren.
De groep was uiteindelijk toch wel gezellig, het duurde lang voor er contact kwam met het grootste deel van de groep. Dat kwam natuurlijk omdat de meeste met gezinnen of als koppel op reis waren. Naast de gezinnen en koppels waren er 2 solo reizigers, een belgische meneer en Brigitte en verder waren er twee vriendinnenkoppels. Ik heb de meeste tijd doorgebracht met Ylse en Kimberley, twee leerkrachten (SBO en VSO) In de bus waren nog twee mensen uit het onderwijs, je komt ze ook echt overal tegen. Maar op de laatste avond hebben we toch met bijna de hele groep nog een afscheidsdrankje gedaan in het hotel in LA. Dus het kwam goed.

Uiteindelijk is het met alle bagage ook goed gekomen, hoewel 2 reizigers de koffers pas na een week terugkregen.

Onze chauffeur Jeffrey is een overactieve Amerikaan, als je TikTok hebt en zoekt op @jeffmorrisson_ dan begrijp je wat ik bedoel. En misschien zie je dan ook ons filmpje/dansje in Monument Valley dat we op speciaal verzoek van Nicole, onze reisleider maakten. We gaan viral, hahaha.

Nicole is een Nederlandse vrouw die al jaren in Amerika woont, ze heeft hetzelfde accent als Eva Jinek. Ze is getrouwd met een Ierse man en leeft in Las Vegas. Ze kende deze tour op haar duimpje en wist ons steeds te vertellen waar we boodschappen moesten doen en waar de restaurantjes en bezienswaardigheden waren en ook in welke delen van een stad we beter niet konden komen. Ook heeft ze Jeff continu verteld welke route we moesten nemen. Kortom een reisleider die alles onder controle had.

Het eten in Amerika is een verhaal apart hoor, ik begrijp wel dat er veel dikke mensen zijn hier. Veel fastfood, weinig groente, veel suikers. En hoewel er bij alles vermeld wordt hoeveel calorieën erin zitten is de keuze echt niet altijd reuze. Het ontbijt is vaak al een donut of pancakes, of zelfs een burger….tja.

Maar wat hebben we enorm veel gezien en gedaan, ik ga straks maar eens de bijna 1.000 foto’s terugkijken en herinneringen ophalen. Ook dit reisverslag teruglezen zal helpen om te verwerken.

En dan hoop ik dat ik straks in Nederland weer snel in een normaal slaapritme terecht kom, hier bleef het vroeg slapen en heel vroeg wakker worden.

Als je me vraagt wat ik het mooiste vond, dan weet ik daar het antwoord nu nog even niet op, de rotsen in Bryce Canyon waren adembenemend. Mijn ontmoeting met de roedel elk’s ‘s ochtends vroeg bij de Grand Canyon was ook om stil van te worden. Bij de eerste blik, aan de rand van de Grand Canyon had ik gewoon kippenvel. En de antilope die net voor me wegsprong in Yosemite was ook geweldig. Las Vegas was lekker gek. San Francisco was confronterend met alle daklozen, maar tegelijkertijd is het ook een heel fijne stad om te zijn en rond te dwalen. Alcatraz was indrukwekkend, ik ben blij dat ik daar al in NL een kaartje voor had gekocht, het was verder sold out op onze dag. Kortom een aaneenschakeling van hoogtepunten, waarbij ik de laatste twee dagen het minst vond, het commerciele toeristische kustgebied van California deed me minder dan de prachtige natuur en mooie steden.

En nu ben ik weer thuis, Albert en Joas pikten me op van Schiphol, geweldige zoons heb ik die dit voor me regelen. En de koffers kwamen gewoon in hetzelfde vliegtuig mee. Na een kort afscheid van de reisgenoten die mee vlogen in dit toestel, lekker naar de auto en naar huis. En nu proberen vandaag wakker te blijven, zodat ik zo snel mogelijk weer in het ritme kom.

Dank voor het meelezen en de reacties, het was weer genieten om samen met jullie op reis te zijn.

Karin van den Hoven

Hoi Brigitte,

Wat fijn dat je zo'n fantastische vakantie hebt gehad.
Ik heb weer genoten van je verhalen.
Geniet nog even lekker na.

Hartelijke groet, Karin

Jos

Dank voor je uitgebreide rapportages. Fijn weer gezond en wel thuis te zijn. Tot gauw

Wendy

Fijn dat je weer veilig thuis bent. Lekker bijkomen en nagenieten van deze mooie reis. Dank voor het delen van jouw verhalen.
Lekker bakkie of tig erin en vanavond lekker in je eigen bedje x

Daniëlle

Hallo Brigitte, ik heb met je mee mogen reizen via je reisverhalen! Heel veel napret en hopelijk kom je snel in het goede slaapritme.
Groetjes Daniëlle

Marjan

Ik heb deze reis ook een keer gemaakt en nu herbeleefd door jouw mooie verhalen.

Gerry

Hoi globetrotter, welkom terug in Nl. Dank voor je leuke vlog elke dag. Hoe doe je dat trouwens? Maak je gedurende elke dagelijkse trip aantekeningen om er in de avond een verhaal van te maken? Leuk idee ook van die dagelijkse selfie. Het was weer erg leuk om met jou “op vakantie te gaan”. Ik hoop jou gauw weer te zien.
Lieve groetjes

Jan

Dank voor je mooie inspirerende verhalen maar ook fijn dat je weer gezond en veilig thuis bent.🙋🐻😘

Thea

Welkom terug. Ik heb genoten van je reisverhalen, soms onbekende en soms hele bekende. Je leerde mij dat een met ander uitgangspunt, je anders tegen een busreis aankijkt 😇 in monument valley moest een groep Duitser weer in de bus om 5 uur. Dat ging gepaard met veel getier en lawaai, wij waren met eigen vervoer. Pfff ik dacht die dans ontsprongen.
Al met nam je ons mee op een fantastische reis. Veel plezier met het nagenieten. In films en tv programma’s zul je nog vaak zeggen ‘ been there’
Groet en tot je volgende reis.

Loes

Ha Brigitte, leuk dat je ons weer liet meereizen. Geweldig toch dat je het lef hebt om dit steeds weer in je uppie te doen. Zo makkelijk als je schrijft én als het leest zo makkelijk maak jij overal gezellige contacten met je medereizigers.
Mijn ouders hebben ooit een groot deel van deze reis met “ eigen vervoer “ gemaakt, heel leuk om ook in jouw verhaal al die highlights die zij aangedaan hebben ook terug te lezen.
Heerlijk van werken in het onderwijs is dat je nog tijd genoeg hebt om weer in je goede dag- en nachtritme te komen.
Tot de volgende trip! Voordeel van “ abonnement “ op deze levenslange blog …. Ik lees vanzelf wel wanneer je aan een nieuw avontuur begint.
Liefs van ons. 😘

Tiara Tours